Vianoce v materskej škole

Vážení rodičia, milé kolegyne,
Vo výnimočnej atmosfére blížiacich sa sviatkov chcem poďakovať všetkým, ktorí sa zaslúžili o hladký priebeh prevádzky materskej školy, ďakujem rodičom za ich účasť a pomoc v spoločných aktivitách. Pani učiteľkám a zamestnancom školy ďakujem za dobre odvedenú prácu a dobrú starostlivosť o našich najmenších.

Vianoce sú keď rozlúskneme orechovú škrupinku a
pod tanier si dáme z kapra šupinku, keď na oblátky
rozdáme si med, keď máme vieru, že je krajší svet,
keď do daru dáme si lásku, pohodu, keď sa na seba
usmievame a máme dobrú náladu, keď ľudia k
sebe blízko sú, Vianoce sú pohladenie pre dušu.

Nádherné vianočné sviatky, plné radosti, k tomu veľa spokojnosti, šťastia a zdravia do nového roku Vám všetkým želá riaditeľka materskej školy
Elena Sekelská

Rok 2016 sa pomaly blíži ku koncu.  Najkrajší sviatok onedlho zavíta do každej rodiny.  Aj u nás v škôlke zavládla predvianočná atmosféra.V tomto období naplnenom očakávaniami blížiacich sa sviatkov, sme spolu s detičkami vykrajovali medovníčky, ktoré nám potom pani kuchárky upiekli. Pozvali sme rodičov medzi nás do škôlky, spolu sme zdobili medovníčky, vyzdobili sme vianočný stromček a deti potešili rodičov pesničkami a básničkami.

Zachovávame aj tradičné ľudové zvyky v škôlke, na Luciu naše „malé bosorky“ vymetali celú škôlku, aby na sviatky zavládla čistota, poriadok.

Očká detí sa rozžiarili, keď nás navštívil Mikuláš, spolu s anjelom a čertom. Deti sa snažili čo najkrajšie zaspievať pesničky a zarecitovať básničky. Za ich snahu ich Mikuláš odmenil balíčkami a peknými hračkami.

Tohto roku sme organizovali aj zbierku pre chudobné deti. Naši škôlkari doniesli z domu svoje hračky, ktoré darovalideťom, aby im spríjemnili Vianoce.

Karácsony az óvodában

Tisztelt szülők és kedves kolléganők

A közelgő ünnepek alkalmával, szeretném megköszönni mindenkinek, akik hozzájárultak az óvoda működéséhez, köszönöm a szülőknek az együttműködést a közös tevékenységekben, valamint a pedagógusoknak szeretném megköszönni a jól elvégzett munkát, törődést a mi legkisebbjeinkről.

Juhász Gyula: Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

 A 2016-os naptári év lassan a végéhez közeledik. Az év legszebb ünnepe lassan beköszönt minden családhoz. Óvodánkban is eluralkodott a karácsonyi hangulat. Ebben az ünnepi hangulatban a gyerekekkel közösen mézeskalácsot készítettünk, melyet a szakács nénik megsütöttek. A hagyományokhoz híven az idén is megrendeztük a „Mézeskalács díszítő délutánunkat” a szülőkkel. Gyerekek és szülők közösen kipróbálhatták a különféle mézeskalács díszítő technikákat. A karácsonyváró hangulat meghozta a kedvet a karácsonyfa díszítéséhez, melyet a gyerekek énekekkel és versekkel tettek még hangulatosabbá.

Szeretnénk megőrizni a népi hagyományokat óvodánkban, ezért Luca napján a mi kis „boszorkáink” kiseperték az osztályokat, hogy az ünnepekre beköszöntsön óvodánkba a rend és a tisztaság.

A gyerekek szeme felcsillant, amikor ellátogatott hozzánk a Mikulás az angyalkával és az ördöggel.A gyerekek igyekeztek a legszebben elénekelni és elszavalni az óvodában tanult dalocskákat és verseket. Az ügyességüket a Mikulás játékokkal és csomaggal jutalmazta.

Az idén gyűjtést szerveztünk a szegény gyerekeknek. A mi kis óvodásaink otthonról hozott játékokkal örvendeztetik meg Karácsonyra a szegényebb gyerekeket.